Zo is het spelletje bedoeld (Cor van Ruiven)

Beste Voetbal liefhebbers, vanochtend was ik aanwezig bij de wedstrijd tussen Sjo Korendijk O13 1 – St Herkingen Ntvv O13 1

Klokslag 9.00 uur stonden er 22 kinderen op het veld om te gaan doen wat ze erg leuk vinden, namelijk een wedstrijdje voetballen.

Dat de kinderen het leuk vinden om een potje te voetballen was wel te zien, ze speelden alsof hun leven er van afhing en alle 22 deden ze dan ook hun stinkende best om te proberen de wedstrijd te winnen.

Het was duidelijk te zien dat de technische staf van beide verenigingen het erg belangrijk vinden dat de kinderen vooral plezier hebben in het uitvoeren van hun hobby.

Er werd dan ook niet gescholden of gemopperd als er een keertje iets niet ging zoals er door de trainers/ leiders gehoopt was, sterker nog er werd gezegd “jammer hoor volgende keer beter’’

Het was dan ook voor alle aanwezigen(ouders, supporters en andere belangstellende duidelijk te zien dat de kinderen het prima naar hun zin hadden.

Dan nog even iets over de wedstrijd: De eerste 5 minuten was St Herkingen Ntvv de iets betere ploeg maar daarna lieten de boys en girls van de Sjo zien dat ze goed kunnen voetballen.

Je zag dan ook diverse keren prachtige combinaties en mooie aanvallen, waarbij duidelijk de trainingsvormen terug komen.

De 1e helft werd dan ook afgesloten met een 2-1 rust stand.

De 2e helft gingen de spelers gewoon verder waar ze de wedstrijd mee begonnen waren nl: goed voetballen, hard werken, elkaar helpen waar het nodig was en vooral plezier hebben.

Nu moet ik wel opmerken dat ook de tegenpartij dezelfde spelopvatting had en zo zag het aanwezige publiek een erg leuke wedstrijd zonder vervelende gebeurtenissen.

De kinderen werden daar goed bij geholpen door de uitstekend leidende scheidsrechter en door 2 eerlijke assistenten( grensrechters) die niet gauw hun vlag opstaken als het gevaarlijk werd.

De wedstrijd had na het laatste fluit signaal dan ook een terechte uitslag van 4-1 in het voordeel van de Sjo.

Naar mijn mening is het voetbal spelletje ooit (heel lang geleden)bedacht om met een gezonde inspanning zo veel  plezier te hebben met elkaar, en daar waren deze jongens en meisjes uitstekend in geslaagd.

Als laatste opmerking wil ik nog wel even zeggen dat ik het heel erg jammer vind dat deze kinderen die nu allemaal een jaar of 12/13 zijn over een jaar of 6 niet meer met elkaar samen kunnen spelen omdat ze dan weer bij hun eigen vereniging in de senioren moeten gaan spelen. om in voetbal termen te spreken vind ik dit echt een “gemiste kans” waar onze jeugd spelers de dupe van worden.

Cor van Ruiven.