Wedstrijdverslag Zinkwegse Boys JO13-2 – SJO Korendijk JO13- 2

Deze week  mochten de mannen van Ronald en Wim op het mooie tijdstip van 11 uur aantreden bij de buren van Zinkwegse boys.  De Blauw Rode Heren zoals ze ook wel in de volksmond genoemd worden hadden op dat moment de maximale score behaalt.

Zinkweg startte veel feller aan de wedstrijd als de bezoekers en lieten duidelijk zien dat ze de korendijkers zonder punten weer terugwaarts wilden sturen

Na diverse aanvallen afgeslagen te hebben konden ook de korendijkers aan aanvallen gaan denken. Met name Nathan deed in deze fase zijn best om een tegendoelpunt te voorkomen.

Nadat Gus weer een aanval afgeslagen had kon Nathan uitverdedigen. Met een schitterende pass op Lotte kon deze opstomen naar het doel van de tegenstander. Helaas zag de felle dame de bal net te ver voor zicht uit schieten waardoor er niet echt een gevaar voor het doel gesticht kon worden.

Niet veel later was het Zinkweg die een corner mocht nemen . De afgeslagen corner leidde een counter in van Martin maar hij zag zijn voorzet bij de achterlijn geblokt worden door een verdediger.

De hier opvolgende counter van de thuisploeg leidde niet echt tot gevaar aangezien Bram goed op stond te letten en uit zijn doel kwam om de lange bal vanuit de verdediging weg te roeien.

Even later was het weer Zinkweg die de aanval kon zoeken maar door goed verdedigend werk van Lizzy en Dyrian kon uiteindelijk Bram concluderen dat de bal via een Zinkweg knie over het doel geduwd werd.

Even later was het Naftali die de bal naar voren wist te brengen. De ogenschijnlijk in het luchtledige belandde bal leek voor iedereen onhaalbaar maar Nathan had er wel geloof in. Dankzij het doorjagen van Nathan wist hij zichzelf vrij te spelen voor de keeper. Zijn goed ingeschoten schot belandde in de touwen achter de keeper 0-1

Hierna was het weer Zinkweg die met een counter gevaarlijk bij Bram in de buurt kwam maar de goallie zag de inzet van de aanvaller in het zijnet belandden.

Niet veel later was het nog een keer de thuisploeg die aanzette om de gelijkmaker te forceren  maar de sterk spelende Lotte wist met het uiterste puntje van haar schoen de bal net voor de speler van Zinkweg weg te tikken waardoor ook dit gevaar geweken was.

De scheidsrechter hield het voor de eerste helft voor gezien waardoor we de limonade met een voorsprong konden opdrinken.

De Scheidsrechter gaf het sein dat de tweede helft mocht beginnen. Dit had de thuisploeg wel door maar de bezoekers waren schijnbaar er nog niet aan toe. Direct vanaf de aftrap kon Zinkweg de aanval zoeken en binnen een paar seconde lag de bal in het netje achter Bram 1-1

Dit gaf de thuisploeg moed. Diverse aanvallen moesten door de verdedigers van Korendijk teniet gedaan worden waarbij zeker Lois zich liet zien.  Ook Erik wist in deze fase regelmatig voor zijn tegenstander te komen.

Een felle aanval van Zinkweg kon middels een goede sliding van Gus weer ongedaan gemaakt worden.

Toch was het Zinkweg die op dit moment aan het langste eind trok  na weer een aanval waarbij de verdediging van de bezoekers het even liet afweten leidde de voorsprong van de thuisploeg in 2-1

Hierna leek Korendijk zich enigszins te herpakken. Na een aantal mooie aanvallen van beide zijden was het Nathan die een corner mocht nemen. De bal belandde in tweede instantie alsnog voor het doel waarbij Abel de bal net voor zich langs zag gaan. De verdediger die achter hem stond schrok hier blijkbaar van want zijn reactie leidde een eigen treffer in 2-2.

Hierna kabbelde de wedstrijd wat voort diverse pogingen van zowel thuis als uit ploeg leidde niet echt tot gevaar

Op het laatste moment was het nog een snelle uitval van de thuisploeg die het de bezoekers de spreekwoordelijke das om deed.  Terwijl Bram in eerste instantie nog een fantastische redding verrichtte belandde de afvallende bal weer bij een Zinkweg been.  De hoog ingeschoten bal belandde buiten het bereik van Bram net onder de lat in het net en werd de uitslag uiteindelijk toch negatief voor de bezoekers 3-2.

Iman Zeeman