Wedstrijdverslag SJO Korendijk JO13-2 – OVV JO13-4

Nadat er vorige week nog met ruime cijfers werd gewonnen uit bij Vlotbrug, mochten de mannen van Trainer Wim v Gijzen vandaag aantreden tegen OVV JO 13/4

Wel had de trainer voor de wedstrijd al aangegeven niet de gehele wedstrijd aanwezig te kunnen zijn in verband met verplichtingen elders.  Hij zou de tweede helft vervangen worden door Inval leerkracht bij OBS de wegwijzer en strooizoutplanner bij gemeentewerken Rotterdam Bob Brussen (waarvoor uiteraard onze hartelijke dank)

Al snel liet Korendijk zien dat ze de goede resultaten van vorige week wilden doorzetten. Al in de derde minuut werd een goede aanval opgezet.  Met een goede breedte pass was het Naftali die Nathan vrij voor het doel zette maar helaas ging deze inzet naast het doel.

Ongeveer een minuut later was het diezelfde Nathan die na weer een goed opgezette aanval  wel het netje wist te vinden 1-0 Hierna leek OVV wakker geschud.  Ze zochten vaker de aanval waarbij onze verdedigers goed  hun taak uitvoerden.

Na een aantal aanvallen afgeslagen te hebben konden we zelf weer de aanval zoeken.   De goede aanval moest door de verdedigers van OVV tot corner verwerkt worden.   De slimme kort genomen corner verraste de tegenstander volledig. De goede voorzet kon door Naftali simpel in de korte hoek geschoten worden. 2-0

Hierna was het weer OVV die steeds meer druk op onze verdedigers wist te zetten, maar door goed overzicht van Gus en verdedigend werk van Bram en Loïs  wist men telkens een tegendoelpunt voorkomen.

Ook Nathan hielp mee met verdedigen maar moest dit op een gegeven moment doen ten koste van een corner.

De corner kon redelijk makkelijk weggewerkt worden waarna Lotte en Gijs weer in de aanval gingen. Helaas leidde deze aanval niet tot een scoringskans omdat de verdediging van OVV een sterke dame tegenover Lotte had staan.  De snelle rechtsback van OVV bleek hierbij een maatje te groot voor Lotte (de benen van de verdediger waren bijna net zo lang als Lotte in het geheel)  De afgeslagen aanval leidde een counter van OVV in  met een schitterend afstandsschot wist men keeper Dyrian vlak voor het rustsignaal te verschalken   ruststand 2-1

De tweede helft werd door OVV benut om steeds meer druk te zetten, steeds vaker moesten de verdedigers flink aan de bak. Dit bleek een hele tijd goed te gaan.  Diverse aanvallen konden door de verdedigers en middenvelders afgeslagen worden. Helaas bleek de druk vooruit van de bezoekers er toe te leiden dat er iets te vaak foute beslissingen gemaakt werden. Posities werden niet meer goed ingevuld waardoor de tegenstander steeds vaker op het doel kon schieten, maar het leidde nog niet tot een doelpunt omdat het vizier van de aanvallers niet op scherp stond. Regelmatig verdween de bal naast het doel over de achterlijn.

Ook gingen de verdedigers steeds vaker door het midden uit verdedigen waardoor de bezoekers de bal makkelijk op konden pikken en weer op konden stomen naar ons doelgebied

Dit leidde aan het einde van de tweede helft tot een afstandsschot die hoog op onze keeper afkwam.  De bal stuitte net voor de keeper nog op waarna deze achter de keeper in het doel verdween en de eindstand bepaald werd op 2-2

Iman Zeeman