Trainingsclinic SJO-Korendijk groot succes!

Onlangs werden de spelers van de JO11 en JO12 uitgenodigd voor alweer de derde voetbalclinic van dit seizoen. Uit de uitstekende opkomst van gemiddeld 25 deelnemers blijkt dat er voor een sportieve invulling van de vrije woensdagmiddag onder onze jeugd bijzonder veel animo is. 

Kees Molendijk geeft uitleg

Onder leiding van de immer enthousiaste oud eerste elftaltrainer Kees Molendijk kwam 12 december jl. weer een goed georganiseerde clinic tot stand. Een drietal oefeningen daagde de deelnemers uit om zijn of haar kwaliteiten te tonen. Het doel van deze trainingen is om de basisvaardigheden verder verbeteren. Een typisch geval van “kracht van herhaling”. En met succes. Inmiddels is de groep gewend aan de manier van trainen, is er minder uitleg nodig en gaat het baltempo maandelijks omhoog. Tijdens de afsluitende partijvorm mag een ieder de geoefende stof in de praktijk tot uitvoer brengen. Niet zonder resultaat, zo kan worden vastgesteld.

Naast de vele praktijkoefeningen was er tevens ruimte voor het stellen van vragen. En aangezien Kees altijd zegt dat je voetballen voor het grootste gedeelte met je “koppie” doet geeft hij maar al te graag tips en adviezen over het vergroten van het spelinzicht. 

De hoge opkomst en de tomeloze inzet van onze jeugd heeft ons doen besluiten met deze trainingen in de tweede helft van dit seizoen door te gaan. Als de weergoden ons gunstig zijn gestemd worden deze clinics in februari hervat. Wordt dus zeker vervolgd!

Share
Facebook
Twitter