SJO KORENDIJK 4 GEDIPLOMEERDE KNVB-TRAINERS RIJKER

Begin mei 2019 hebben 4 trainers/leiders van SJO Korendijk hun KNVB diploma uitgereikt gekregen. Patrick van der WeideArjan van der Velde,Michiel Plaisieren Henk Gennissenhebben hun opleiding tot Juniorentrainer afgerond.

Binnen het SJO Korendijk bestuur, in samenspraak met onze Technische Jeugd Coördinator, Ron Ravel, leefde al langer de wens om onze trainers/leiders meer handvaten te geven en kennis te laten opdoen, om onze jeugd nog beter te begeleiden. Na een interne cursus een aantal jaren geleden, kwam nu de mogelijkheid via de KNVB om deel te nemen aan een aantal opleidingen. 

Na het verzoek aan al onze trainers hebben bovenstaande trainers zich opgegeven voor de genoemde opleidingen. 

De KNVB is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen voor trainer/coaches dus wij waren zeer blij met de aanmeldingen van deze trainers als Juniorentrainer. 

De opleiding tot Juniorentrainer is bestemd voor trainers die kinderen in de leeftijd van 13 tot 19 jaar willen begeleiden. Concrete onderwerpen die tijdens deze opleiding aan bod komen zijn: taken van de juniorentrainer, leeftijdskenmerken junioren, begeleiding, trainen en het coachen van junioren. Deze opleiding bestaat uit twee delen: een cursus- en een ervaringsdeel. Het cursusdeel, met veel praktijk, bestaat uit tien bijeenkomsten van 3 uur en wordt op avonden gegeven. Het ervaringsdeel bestaat uit: het minimaal een keer per week gedurende de opleiding trainen en coachen van junioren. Tijdens dit ervaringsgedeelte voeren cursisten opdrachten uit, de resultaten hiervan worden verzameld in het portfolio. Dit betekent ongeveer 100 uur aan tijd voor alle opdrachten en bijeenkomsten.

Het SJO Korendijk bestuur is dan ook zeer trots op deze trainers met het behalen van hun diploma’s en zeer blij met deze extra kwaliteitsinjectie die deze heren zullen gaan leveren binnen onze SJO Korendijk aan onze jeugd.

Share
Facebook
Twitter
INSTAGRAM