Alle 43 goed​

Zondag 31 maart. De grote wijzer van de klok verschoof die dag 3.600 seconden vooruit. De immer scherpe Cees Molendijk stelde vast dat de zomertijd mogelijkheden zou bieden voor de volgende trainingsclinic. Door de clinic te verplaatsen naar de avond zou dat voor velen praktisch zijn met als gevolg grote kans op een nog hogere opkomst.

Zo geschiedde woensdag 17 april. Met permissie van de beheerder (waarvoor dank!) mocht oefenmeester Molendijk voor de gelegenheid de pionnen over het hoofdveld verspreiden. Altijd weer een uitdaging om in een wirwar van pionnen de diverse oefeningen te ontdekken. Maar tijd doet in dit geval een hoop. En voor degene met minder “wiskundig” inzicht voorziet Cees altijd in een fraai naslagwerk in de vorm van een handgeschreven A4’tje met daarop pijltjes, kruisjes en kringeltjes.

Dat een ieder inmiddels is gewend aan de diverse oefenlocaties van de SJO blijkt wel uit het feit dat bijvoorbeeld de JO12 zonder problemen sportpark De Koorenaar voor de gelegenheid verruilde voor De Kreek. Waarvan akte. Daarnaast had een heel bataljon trainers en begeleiders zich verzameld om de hoofdtrainer die avond te assisteren. Een fraai voorbeeld van betrokkenheid bij de club. Klokslag half zeven. Een kort fluitsignaal is voldoende om de groep bij elkaar te krijgen. Hoewel inmiddels volstrekt duidelijk maakt Cees van de gelegenheid gebruik de reglementen nogmaals onder de aandacht te brengen. Ja, op die manier dwing je een zekere vorm van respect af. Kracht van herhaling zullen we maar zeggen.

Voor het eerst traden ook de spelers van de JO9-1 aan. En hoewel een aantal van deze “nieuwelingen” zich het eerste kwartier meer bezighield met de flora-en-fauna van de grasmat ontstond later, na uitgebreide analyse van een naar de oppervlakte gesnelde worm, wel degelijk een vorm van concentratie.

Konstant de Korver had bovendien het idee opgevat om de keeperstrainer te integreren in de trainingsclinic. Een gouden greep zo bleek gezien het enthousiasme van de jeugdige doelmannen. Ogenschijnlijk verdween het leeftijdsverschil tussen de JO9 en JO12 pardoes. Waanzinnig!

Net voor achten klonk het laatste fluitsignaal. Een vermoeide spelersgroep begeeft zich richting de zijlijn en spitst de oren voor de afsluitende woorden van trainer Molendijk. De oefenmeester blijkt meer dan tevreden. Niet alleen over de inzet, maar zeker ook over de opkomst. Maar liefst 43 voetballers. Zoveel deelnemers werden niet eerder geteld! Reden voor een fotomoment aldus een zichtbaar trotse Cees. De aanwezige jeugdleden dachten daar echter anders over en lieten zich niet vastleggen op de gevoelige plaat. Gratis tip voor de trainer: begin daar de volgende clinic mee. Succes verzekerd!

Share
Facebook
Twitter
INSTAGRAM