SJO Korendijk JO7/8 scoort er op los in Zwijndrecht!

ZWIJNDRECHT — Het is schrikkelzaterdag, en de wind waait verschrikkelijk door Zwijndrecht. Een bijzondere plek voor een bijzondere wedstrijd: waar deze jeugdige all-stars zich bij uitwedstrijden meestal richting een voetbalweide op Flakkee begeven, wordt nu in een hal gesport. Op een spekgladde ondergrond. In schoenen zonder noppen. Met zware ballen.

“De omstandigheden en voorzieningen waren inderdaad niet wat we gewend zijn, maar daar heeft iedereen vandaag net zo veel last van als wij,” merkt coach Arno den Boer op. Ook de spelers kenden aanpassingsproblemen. “Ik scoorde steeds 3 punten, net zoals ik bijna iedere wedstrijd een hattrick scoor. Maar de eisen liggen hier veel hoger,” aldus diepe spits Abel.

Het team past zich echter pijlsnel aan de nieuwe omstandigheden aan. Bowlen is dan ook iets heel anders dan voetbal. Voor de clubactie verkocht deze ploeg de meeste loten van alle SJO-teams, met een uur bowlen als beloning. En een sloot aardbeienlimonade.

De negen spelers, aangevuld door een drietal broers en zussen, nemen het tegen elkaar op in twee groepen van zes. “Sport is vaak vooral een strijd tegen jezelf”, analyseert Julia terecht. De strijd gaat gelijk op, maar na een spare van Mart – gewoonlijk keeper – neemt de groep op de linkerbaan een voorsprong, die in het resterende kwartier wordt uitgebreid. Beide Dexen (wit en bruin), vandaag gedeeld topscorer, blijven er desgevraagd nuchter onder: “We zijn vooral blij dat we belangrijk konden zijn voor het team.”

De vraag rijst op hoe het team zich zal houden na zo’n knalfuif midden in het seizoen. “Ik denk dat even ontspannen ook belangrijk is, het boogje kan niet altijd gespannen zijn”, aldus Den Boer. “Maar nu gaat de focus direct weer naar volgend weekend, Rozenburg thuis. Daar moet weer gepresteerd worden”.

Met vriendelijke groet,

Share
Facebook
Twitter
INSTAGRAM