Brief namens de besturen van NBSVV, Goudswaardse Boys en SV Piershil

Geachte leden en ouders van leden,

Misschien heeft u er de afgelopen maanden iets of zelfs heel veel van meegekregen maar misschien ook heel weinig tot niets, toch voelen wij ons genoodzaakt om duidelijkheid te scheppen over de problemen die er binnen de drie verenigingen van SJO Korendijk zijn geweest. Dit voor diegene die daar belang aan hechten.

Rond april van het vorige seizoen heeft een aantal A-spelers, die lid zijn van S.V. Piershil de wens geuit om voor het eerste van S.V. Piershil te gaan voetballen om daarmee het voortbestaan van de club te redden, ondanks dat deze spelers nog aankomend seizoen voor de SJO Korendijk hadden moeten voetballen bij de JO-19. Omdat het hoofdbestuur van Piershil inderdaad een probleem had om voor aankomend seizoen een eerste elftal te vormen, is het hoofdbestuur van Piershil hier mee aan het werk gegaan om voor aankomend seizoen alsnog een eerste elftal te vormen, dit echter zonder de SJO, waar deze spelers nog onder vallen, te informeren en geheel bewust tegen de gemaakte afspraken van het SJO-contract in.

In de vele gesprekken en vergaderingen die hierover vervolgens binnen en met de drie hoofdverenigingen zijn ontstaan, zijn alle problemen en consequenties die deze beslissing van het hoofdbestuur van Piershil voor de SJO Korendijk met zich mee bracht, besproken en afgewogen.

Hieruit is een behoorlijk spanningsveld ontstaan tussen de hoofdbesturen van N.B.S.V.V. en Goudswaardse Boys aan de ene en S.V. Piershil aan de andere kant. Ook binnen het bestuur van de SJO zijn de gemoederen soms flink opgelopen. En wel zo dat het voortbestaan van de SJO in de huidige vorm op het spel heeft gestaan.

In deze zeer drukke periode van voorbereiding en de ontstane spanning moesten er echter wel belangrijke beslissingen worden genomen ter voorbereiding van het aankomende seizoen, zoals onder andere het vormen van de teams en de inschrijving van de teams richting de KNVB.  Door het professioneel handelen van het dagelijks bestuur binnen de SJO Korendijk is het belang van jeugd vooropgesteld. Want als je ziet hoe leuk en hoe gezellig onze jeugd, komend uit zowel Goudswaard, Nieuw- Beijerland als Piershil samen speelt en plezier maakt, is dat het enige wat zou moeten tellen.

Derhalve is na goed overleg besloten om de eerste seizoenshelft door de jeugd van de SJO Korendijk niet op S.V. Piershil te trainen en te voetballen maar om de draad in de tweede seizoenshelft weer als vanouds op te pakken en naar ratio te verdelen over de drie verenigingen.

Wij zijn verheugd te melden dat hierdoor de neuzen weer allemaal dezelfde kant op staan en wij met de drie hoofdverenigingen alsmede het SJO-bestuur vol goede moed het nieuwe en ongetwijfeld mooie seizoen weer in gaan.

Met vriendelijke groet,

Bestuur (en adviseur) S.V. Piershil

Bestuur N.B.S.V.V.

Bestuur Goudswaardse Boys

Share
Facebook
Twitter